<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=201939" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Антон Хекимя...

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини (видео)

07 Октомври 2023
0 880

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини по време на Дебата за София на живо по Дарик. Според кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян не достигат 2000 места в детските градини. Той обещава, ако стане кмет, да построи 37 нови забавачници.

Васил Терзиев обясни, че общо в градини и ясли недостигат 10 000 места. Очаква в свой мандат да бъдат построени около 25 детски заведения, които да поемат децата, за които няма място засега.

И двамата кандидати са категорични, че трябва да се компенсират родителите на неприетите деца, дори да не са записани в частна забавачница. Единни са и че бизнесът е добре да изгражда детски градини на партерния етаж в бизнес сградите, за да се стигне до по-бързо решение на проблема.

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини (видео)

Истината

Всъщност тезата, че не достигат едва 2000 места отдавна се използва от Йорданка Фандъкова. Фандъкова с нови лъжи за детските градини, заместникът ѝ избяга от протестиращи родители (РЕПОРТАЖ)

Но истината е доста различна. 2000 са недостигащите места само за деца между 4 и 6 години. Няколко пъти по толкова не стигат за децата на 2-4 години. Построените през последните години детски градини са в пъти по-малко от обещаните. Но явно раздаването на обещания продълбава.

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции