<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=206944" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алла Пугачов...

Ето кога отварят Руската църква в София

08 Ноември 2023
0 141

Ето кога отварят Руската църква в София – очаква се първата служба да бъде в събота, а храмът ще бъде отворен още в петък, информира NOVA. Светият Синод на Руската православна църква определи протойерей Владимир Тищук за нов настоятел на Подворието на Руската православна църква в София. Той е клирик и на Виенската и Австрийската епархия на Руската църква.

Ето кога отварят Руската църква в София
Снимка: iStock

Досегашният настоятел архимандрит Васиан Змеев бе изгонен заради шпионския скандал у нас. Сега той е назначен за началник на руската духовна мисия в Йерусалим.

Ето кога отварят Руската църква в София
Снимка: iStock

От 21 септември до момента Руската църква в София е заключена.

Прокуратурата предлага собствеността на Руската църква да бъде възстановена

Историята около Руската църква

Припомняме, че на 21 септември бе издадена заповед за експулсиране на представителя на Московска патриаршия у нас. Както и на другите двама служители в руската църква. На тримата са наложени принудителни административни мерки. Те са „експулсиране”, „отнемане правото на пребиваване” и „забрана за влизане на територията на България”. Мерките са за период от пет години, стана ясно от официално съобщение на ДАНС. Мотивите са данни за дейност, насочена срещу националната сигурност и интереси на Република България. Посочените лица са свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация в България. От тогава скандалът с Руската църква и нейното бъдеще продължава.

Ето кога отварят Руската църква в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции