<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207263" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кит повлече с...

Австралийка яхна над 13-метрова вълна в Хавай и постави рекорд (видео)

10 Ноември 2023
0 160

Австралийка яхна над 13-метрова вълна в Хавай и постави рекорд. Сърфистката Лаура Еневър постави световен рекорд при жените за сърфиране с гребане. Вълната, която е покорила, е достигала 13,3 метра. Рекордът е бил поставен през януари, докато Еневър е била на почивка в Оаху, Хавай.

Високото постижение е сертифицирано от Световните рекорди на Гинес в четвъртък на церемония в Сидни, информира bTV.

Лаура Еневър е сърфирала и е достигнала до вълните без помощ. Това се различава от обичайното сърфиране, при което сърфистите са теглени от джетове, за да достигнат до по-големите вълни.

Тя започва да се занимава професионално с каране на сърф още докато е на 11-годишна възраст. Печели няколко състезания за юноши, а след това става участник в шампионата на Световната сърф лига в продължение на седем години.

Австралийка яхна над 13-метрова вълна в Хавай и постави рекорд (видео)

Знаех, че това е вълната на живота ми. Когато започнах да греба погледнах надолу и си казах: „Това е най-голямата вълна, на която някога си била“. Стигнах до дъното и тогава просто трябваше да се отпусна и да се насладя на това каране, а вълната ме извади. Адреналинът, усещането да караш по тази вълна беше просто невероятно“, разказа Еневър.

При мъжете рекордът за сърфиране се държи от Арън Голд от Хавай. Той е хванал 19,2-метрова вълна край Мауи през 2016 г.

Кит повлече сърфист на 30 метра под водата (видео)

Австралийка яхна над 13-метрова вълна в Хавай и постави рекорд (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции