<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Млад шофьор п...

Над 1200 сигнала за 3 месеца са подали русенци срещу мръсния въздух (видео)

23 Ноември 2023
0 115

Над 1200 сигнала за 3 месеца са подали русенци срещу мръсния въздух, споделят протестиращи заради проблема в ефира на NOVA.

Само преди седмица беше поредният протест за чист въздух, когато русенци блокираха за два часа движението пред граничния пункт „Дунав мост”. При всички замервания тези миризми се установява, че не надвишават нормите по наредба. Стои обаче въпросът дали те са вредни за човешкото здраве.

1200 са сигналите само за последните 3 месеца, коментира Владислава Гървалова. Проблемът е от 2012 г., когато изчезва системата за измерване на въздуха. Оттогава, според Гървалова, започва промишлена анархия в града. Хората настояват за анализ на миризмите и дали те са вредни за здравето.

Над 1200 сигнала за 3 месеца са подали русенци срещу мръсния въздух (видео)

Глобиха завод за метали в Русе след 600 сигнала за замърсяване на въздуха (видео)

Коментарът на “Господарите”

Достъпът до чист въздух е право на всеки човек. Задължение на компетентните институции е да се грижат той да бъде такъв. Вместо това, сигналите се игнорират. Защо ли?! Обикновено е въпрос на интерес. За да не се засегне бизнес интересът на поредните замърсяващи безконтролно предприятия, институциите деликатно си затварят очите и ушите. В това време хора умират от белодробни заболявания. Същото се случва и около големите ТЕЦове, и около други компании в цялата страна. Защото държавата работи не за хората, а за конкретни бизнесмени, които просто нямат интерес да спрат да бълват отровни газове във въздуха и замърсени води във водоемите. Защото знаят добре, че наказани няма, няма и да има – такса “спокойствие” е по-ниска от глобите, но достатъчно по-висока от заплатите на държавните служители, които я събират. И така, докато Европа не си отвори очите за проблемите у нас. Ако изобщо някога го направи…

Сигнализирайте ни за всякакви подобни нагли погазвания на човешките права само на gospodari.com.

Над 1200 сигнала за 3 месеца са подали русенци срещу мръсния въздух (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции