<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208204" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: Отнош...

Стотици паднали дървета и десетки населени места без ток и в Добричко (видео)

20 Ноември 2023
0 46

Над 100 са получените сигнали за паднали дървета и прекъснато електроснабдяване в неделя в Добричко. Над 40 населени места са били без ток в рамките на вчерашния ден, а в понеделник те са по-малко от десет. Това коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов, според когото възстановяването върви сравнително бързо, показва NOVA.

Йорданов уточни, че затворен остава пътят Добрич – Варна, където все още има закъсали и обърнати тирове.

Стотици паднали дървета и десетки населени места без ток и в Добричко  (видео)
кметът на Добрич Йордан Йорданов

Бедственото положение във Варна продължава поне още ден (видео)

Всеки път, когато има сняг, най-големият проблем е на Аксаковската панорама. Затова инициирам обща среща между депутатите от Добрич и Варна, за да преценим какви ограничители можем да сложим, за да предотвратим снегонавяванията.”, обяви той.

По негова информация към момента няма бедстващи хора. Това се дължи на факта, че по малкита населени места хората не разчитат само на електричество, за да се отопляват.

Относно поддръжката на пътищата, той обясни: „В рамките на града още в събота вечерта три снегорина почистваха улиците. В неделя беше напълно проходимо. Не такава беше ситуацията извън Добрич, защото пътищата са позиционирани на места с големи снегонавявания. Фирмите се стараеха да чистят, но вятърът затрупваше след тях.”, добави кметът.

Стотици паднали дървета и десетки населени места без ток и в Добричко (видео)

Кметът на Добрич: Възстановяването върви бързо, главният проблем е на Аксаковската панорама (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции