<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210221" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С близо милио...

Жителите на квартал в Созопол могат да стигнат до домовете си само с… гумени ботуши (видео)

07 Декември 2023
0 127

Жителите на квартал в Созопол могат да стигнат до домовете си само с… гумени ботуши. От седмица живеещите на улица “Южна” в квартал „Буджака” не могат да се приберат спокойно в къщите си, предаде NOVA

Причината е, че улицата е разкопана след извършени археологически разкопки. Дупки и кал посрещат ежедневно семействата, живеещи на улица “Южна”. Преминаването с автомобил вече е невъзможно. Единствената опция за местните са гумените ботуши.

Фекални води заливат улица в столичен квартал (видео)

Жителите на квартал в Созопол могат да стигнат до домовете си само с&#8230; гумени ботуши (видео)

„Разбрахме от съседи, че е пристигнал багер, заедно с директора на Културния институт в Созопол. Започнали изкопни дейности по трасето на целия път. Направили са изкоп с дълбочина метър и половина и отново са върнали земната маса”, разказва жител на улицата.

Шофьори ще садят картофи в дупките на разбит булевард (видео)

Директорът на археологическия музей обясни, че на улицата текат строителни дейности, за които е издадено разрешение. Местност “Буджака” се простира над некропола на антична Аполония и е под специална териториална устройствена защита в режим на недвижима културна ценност, която подлежи на теренно спасително проучване.

“Аз пътувам из целия континент, но това е най-разкопаният район, който съм виждал през живота си. За 2023 г. е недопустимо да има такива улици. Просто нямам думи”, споделя чужденец, който живее в черноморския ни град.

Хората са подали жалби в Община Созопол. Даден е тридневен срок на строителя да възстанови пътя. Ако не бъде спазен, от общината се ангажират по някакъв начин да осигурят достъп на хората до главния път. В противен случай жителите са готови да блокират главния път за Бургас.

Коментарът на “Господарите”

Така се извършват строителни дейности у нас. Разкопава се и след това само се насипва отгоре, колкото да се замаже положението. Пък те гражданите да се оправят после, да си наметят начин да се приберат в домовете си. Кални улици, осеяни с дупки са често срещани явления не само в Созопол, но във всички български градове. Но така ще е, докато пиоритет на управниците ни е само тяхната лична изгода, а не нуждите на народа…

Жителите на квартал в Созопол могат да стигнат до домовете си само с… гумени ботуши

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции