<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=210419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Великобритан...

МОК с решение за участието на спортистите от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж

08 Декември 2023
0 374

МОК с решение за участието на спортистите от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж. Според решението индивидуалните атлети под неутрален флаг, които са се класирали чрез съществуващите квалификационни системи, ще вземат участие на Олимпийските игри в Париж. Става дума за спортисти с руски или беларуски паспорт, информира NOVA.

Подобно на всички останали, те също така ще трябва да подпишат обновената молба, свързана с условията за участие в Париж. Това се прави от уважение към олимпийската страница, включително “мисията за мир на олимпийското движение”.

Без Русия и Беларус на Олимпиадата

МОК с решение за участието на спортистите от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж
Снимка: iStock

Индивидуалните атлети под неутрален флаг ще бъдат поканени от МОК. Само ограничен брой спортисти ще се класират чрез съществуващите квалификационни системи на международните федерации.

От 4600-те спортисти от света, които вече са си осигурили квоти за Париж 2024, има само 11 индивидуални атлети под неутрален флаг. 8 от тях са с руски паспорт, останалите 3 с беларуски. За сравнение, към днешна дата над 60 украински атлети са се класирали за Олимпиадата. Очаква се украинската делегация да бъде почти същата като бройка като тази в Токио преди две години. Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август догодина.

МОК с решение за участието на спортистите от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции