<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=208326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин с нова ...

Русия издирва украинска певица, спечелила “Евровизия” през 2016 г.

20 Ноември 2023
0 613

Русия издирва украинска певица, спечелила “Евровизия” през 2016 г. Певицата, която се изявява със сценичното име Джамала, е от кримско-татарски произход. Тя спечели конкурса “Евровизия” през 2016 г. с песента “1944”. Заглавието е препратка към годината, в която СССР масово депортира кримски татари, информира БТА.

Сингълът излезе почти две години, след като Русия анексира Крим, докато в Украйна цареше политическа нестабилност. Повечето държави смятат анексирането за незаконно, припомня Асошиейтед прес.

В базата данни на Министерството на вътрешните работи изпълнителката Сузана Джамаладинова е посочена като издирвана заради нарушения на наказателен закон.

Независимият новинарски сайт “Медиазона”, който публикува информации за опозицията и въпроси, свързани с човешките права, написа, че Джамаладинова е обвинена на базата на закон, приет миналата година. Той забранява разпространението на т.нар. фалшива информация за руските военни и продължаващите бойни действия в Украйна.

Русия издирва украинска певица, спечелила &#8220;Евровизия&#8221; през 2016 г.

Русия протестира срещу допускането на песента “1944” в конкурса, като заяви, че тя нарушава правилата, свързани с политическите изказвания в “Евровизия”.

Сингълът обаче не отправя конкретни критики към Русия или СССР, въпреки че прави такива намеци в началото на текста: “Когато идват чужденци, те идват в къщата ти, избиват всички и казват: “Ние не сме виновни“.

Украйна спечели “Евровизия” 2022 (видео и снимки)

Русия издирва украинска певица, спечелила “Евровизия” през 2016 г.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции