<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=212818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-възрастн...

Известен италиански пицар изуми Неапол с новото си творение – пица с ананас (видео)

04 Януари 2024
0 592

Известен италиански пицар изуми Неапол с новото си творение – пица с ананас. Плодовата добавка е едновременно обичана и мразена от любителите на пица по целия свят и се смята от някои за оскърбление за традиционната италианска кухня.

Популярният Джино Сорбило принадлежи към едно от най-старите семейства на пицари в Неапол и сега се смята за най-добрия производител на пица в града, пише Daily Mail.

Неговите баба и дядо Луиджи Сорбило и Каролина Еспозито основават първата пицария през 1935 г. на Via dei Tribunali, улица в Неапол, определяна от мнозина като „Via della Pizza Napoletana“ в древния център на града.

Известен италиански пицар изуми Неапол с новото си творение &#8211; пица с ананас (видео)
Снимка: iStock

Във видео, публикувано в социалните медии, Сорбило демонстрира ястието, което отсега нататък ще се предлага в неговите ресторанти, и дори се засне как отхапва.

След като опитва пицата, Сорбило казва: „Добра е“. След това насърчава клиентите си да запазят разума си, добавяйки: „Момчета, не се вбесявайте – вързан съм към традицията, но искам да опитам“.

Някои от ресторантите на Сорбило носят неговото име. Той живее в Неапол, но пътува от един град в друг, като следи всичките си ресторанти. Участва в телевизионни предавания и кулинарни събития.

Носител е на редица награди. Наскоро стана победител в Шампионата по неаполитанска пица.

Междувременно дебатът дали ананасът върху пица е добра идея продължава и до днес. Хората все още обсъждат темата в социалните медии.

Ананасът върху пицата е ужасен“, коментира потребител.

Друг добавя: „Всъщност започвам да обичам ананаси върху пица“.

Трети смята, че да сложиш ананас върху пица е като да поставиш банан в спагети.

А вие обичате ли пица с ананас?

Българин стана световен шампион по приготвяне на пица (видео)

Известен италиански пицар изуми Неапол с новото си творение – пица с ананас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции