<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217786" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рашков: Едва ...

Бойко Рашков с разкрития за Нотариуса и за Петьо Петров-Еврото (видео)

19 Февруари 2024
0 163

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков смята, че групата около Нотариуса е работила заедно с тази около Петьо Петров-Еврото и че в един момент са се разделили. Като напомни, че бурната кариера на Петьо Петров е по времето на Сотир Цацаров като главен прокурор. Това заяви той в интервю за “На фокус” по NOVA.

Рашков: Едва ли парламентарната комисия за “Нотариуса” ще доведе до големи разкрития (видео)

“Да ни каже г-н Цацаров какви високи качества – нравствени и професионални, е видял в него, за да направи така, че Пепи Еврото да бъде назначен на най-високата следствена служба в България.

Просто е наивно да смятаме, че двама души – единият се казва Еврото, другият му казват Нотариус – те не може да просъществуват, ако нямат протекция. Протекция от МВР, протекция в прокуратурата, протекция от съда!”

Рашков също повтори, че по данни на неговите източници Гешев е бил “чест посетител в SS клуба”.

“И когато началникът на прокуратурата отиде в такъв един клуб, нека бъдем по-снизходителни – трябва ли да виним и прокурорите под него, които са посещавали този клуб? Началникът дава пример, всички останали след него”, попита риторично.

Пари и “Осемте джуджета”

Той продължи – вероятно визирайки прословутата снимка на Борислав Сарафов:

“Или пък другия, за когото ме питате – отива в “Осемте джуджета” и “отваря по такъв начин вратите” и на много други колеги прокурори, а и съдии разбира се, които да посещават. За да могат там да ги снимат, да ги подслушват, да ги записват. След което да ги изнудват, да ги провокират – и те да се принуждават да вършат включително незаконни процесуални действия по делата…”

Специално по повод изчезналия Петьо Еврото той припомни, че в Районната прокуратура в София е образувано досъдебно производство срещу Пепи Еврото в края на май 2023 г. По негови думи са получени данни за това, че е записвал незаконно в ресторант „8-те джуджета“, след което е изнудвал магистрати и други граждани да извършват определени действия.

 

Бойко Рашков с разкрития за Нотариуса и за Петьо Петров-Еврото (видео)

„Районната прокуратура изпраща казуса на Градската прокуратура, а тя вместо да продължи разследването срещу Пепи Еврото, образува наказателно производство срещу прокурора за извършената от него процесуална дейност. Мотивът е, че той е извършил престъпление по служба“, каза още политикът.

Именно затова Рашков е на мнение, че комисията в НС трябва да разгледа въпроса, както за Мартин Божанов, така и за Пепи Еврото.

Рашков повтори, че разследването на Районна прокуратура установило “изключително нелицеприятни факти за един много високопоставен в момента прокурор” – явно визирайки Борислав Сарафов. Че той е посещавал това заведение.

Бившият вътрешен министър прочете бележки, в които изреди че С. и Р. получавали съответни възнаграждения в “Осемте джуджета” – явно цитирайки показанията по въпросното дело на свидетел № 1 – Любена Павлова. Той обаче отказа да отговори дали “С.” е настоящият и.ф. главен прокурор.

В заключение Рашков заяви:

“И какво правят сега – вместо да се захванат откъм главата, откъдето знае българинът се вмирисва рибата, те са започнали да прогонват прокурорите от най-ниското стъпало на прокуратурата в нашата страна.”

Явно с последното той визира, щурма на СРП, който Сарафов предприе, обвинявайки, че именно през нея Нотариуса е рекетирал.

Според Рашков Комисията в НС “няма такава цел” – да стигне до високите нива”.

Бойко Рашков с разкрития за Нотариуса и за Петьо Петров-Еврото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции