<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219573" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново проучва...

Над 2 години след трагедията на АМ “Струма”, погубила 45 души – какво наказание получи отговорната фирма? (видео)

07 Март 2024
0 324

Над 2 години след трагедията на АМ “Струма”, погубила 45 души – какво наказание получи отговорната фирма? Собственикът на компанията на македонския автобус получава 1 година и 8 месеца затвор, предаде NOVA.

45 души загинаха след като автобус се запали на АМ “Струма” (обобщение)

Припомняме, че на 23 ноември 2021 година бус, превозващ македонски граждани катастрофира на автомагистрала “Струма”, след което се запали и погуби 45 живота – повечето от които на млади хора. Седем души оцеляха, но бяха ранени.

Над 2 години след трагедията на АМ &#8220;Струма&#8221;, погубила 45 души &#8211; какво наказание получи отговорната фирма? (видео)

Четирима от оцелелите от катастрофата на АМ “Струма” проговориха след трагедията (видео)

Съдът в Скопие отреди на собственика на фирмата Беким Хаджиу и глоба в размер на 800 хиляди македонски динари (около 26 000 лв. – бел.ред.). Наложена му е и 4-годишна забрана за международни превози. Мъжът е признат за виновен за фалшифициране на документите, с които автобусът е преминал македонско-българската граница.

Северна Македония и България обявиа национален траур след трагичния инцидент.

Коментарът на “Господарите”

Подобно наказание не може да оправдае десетките загубени животи! На въпросната фирма трябва да бъде отнет лиценза, вместо да бъде налагана временна забрана!

След тежкия инцидент от 2021 г. у нас се появиха версии, че катастрофата е станала заради некачествената ни пътна настилка. Това така и не беше потвърдено, но стана ясно, че въпросната отсечка, на която се случи трагедията, няма акт 16.

България и Северна Македония обявиха национален траур след трагичната катастрофа на магистрала “Струма”

Пътни експерти тогава обясниха, че в района често се случват инциденти. Самият участък не е част от магистрала, а от “скоростен път”. Преди години бяха обещани мерки за подобряване на пътната инфраструктура и обезопасяване на пътищата. Такива обаче така и не се случиха.

Причинно-следствената връзка за катастрофата така и не беше уточнена. Доказано или не, факт е, че голяма част от пътната ни мрежа, е в окаяно състояние. Крайно време е това да се промени, за да няма повече предпоставки за подобни инциденти!

Над 2 години след трагедията на АМ “Струма”, погубила 45 души – какво наказание получи отговорната фирма?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции