<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221936" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожар в блок ...

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка (видео)

29 Март 2024
0 1260

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка. NOVA разказва историята на 89-годишната Елена Василева от София.

Жилището на възрастната жена се намира в столичния квартал „Гео Милев”. Тя няма деца, нито братя и сестри. До края на 2022 г. е поддържала връзка с неин братовчед от село Лозен, Община Любимец. Мъжът пътувал до София, когато може, за да я вижда.

След инцидент в дома ѝ той взима Елена в неговата къща за няколко седмици. Впоследствие обаче мъжът си отива от този свят. Тогава Минка Стефанова, сестра на нейна позната, предлага на Елена да се грижи за нея. Стефанова се прибрала от Англия, където работила като болногледач.

Елена се съгласила на предложението и така Стефанова започнала да посещава жената в дома ѝ. Възрастната жена споделя, че ѝ е предложила да остане в жилището, за да е по-удобно. Тя споделя, че не е взимала наем на гледачката си.

„Не съм ѝ обещавала нищо, защото исках да си почина, била съм 10 години в чужбина. Квартира не съм търсила, не съм имала нужда да съм някъде под наем”, заяви Минка Стефанова.

В момента възрастната жена твърди, че е тормозена от болногледачката си, а нейни съседи казват, че от апартамента често се чуват викове.

“Ти не можеш да си седнеш на з*дника!” – болногледачка насилва жена с деменция (видео)

След като Минка се преместила официално да живее при Елена, започнала да настоява да подпишат договор. Обяснила, че документът ще представлява споразумение, с което да си гарантира, че ще живее в жилището на пенсионерката, без да плаща наем.

„Мислех, че правим договор, с който да потвърдя, че няма да я изгоня, че ще живее при мен, без да плаща наем”, споделя Елена.

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка (видео)
Елена Василева

„Бях загрижена, исках да помогна. Започнах да ходя в дома ѝ по-често. След това започнах да оставам да спя. Казах ѝ, че ако ще оставам при нея, трябва да го направим законно”, отговаря Минка.

Гледачката обяснила на Елена, че за да се случи узаконяването, пенсионерката трябва да упълномощи човек, който да я представлява пред нотариус. Елена решила пълномощник да ѝ стане приятелката ѝ Валерия Иванова от съседния блок. Тя намерила и нотариус. Валерия отказва да говори пред камера, но твърди, че Елена би трябвало да е разбрала какво подписва.

„Това, което тя е подписала, беше пълномощно на нейната приятелка, която аз не познавам и видях за пръв път тогава. Нотариусът прочете пълномощното, повтори няколко пъти. Попита я дали чува добре. Няколко пъти ѝ задаваше тези въпроси. Елена отговаряше, че много добре разбира и знае какво подписва”, обяснява Минка.

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка (видео)
Минка Стефанова

Елена обаче твърди, че документът е подменен. Тя уточнява, че в него не се съдържало нищо, касаещо прехвърляне на апартамента. „Това е кражба и лъжа”, заяви възрастната жена.

Възрастната жена се сдобива с документа, който е подписала, два месеца по-късно. Тогава разбира, че той не е обикновен договор, нито споразумение, а с него е прехвърлила апартамента си на Минка Стефанова срещу задължение за издръжка и гледане.

Коментарът на “Господарите”

За съжаление това не е първият подобен случай. И не само болногледачите се възползват от възрастни хора, които нямат близки и роднини. Подобна “схеми” се извършват от безскрупулни хора, които гледат собствената си облага. Жалкото е, че се представят за такива, които искат да помогнат. Пенсионерите виждат надежда в тези хора, без да подозират, че ще бъдат излъгани. А някои дори и не разбират… Настояваме всеки, възползвал се от уязвимостта на възрастен да си получи заслуженото!

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и година след това почина (видео)

Пенсионерка прехвърли имоти на гледачката си часове след своята смърт (видео)

Пенсионерка прехвърли имотите си на жители на „Факултета” и почина при неясни обстоятелства (видео)

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции