<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235605" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близки на поч...

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост (видео)

13 Август 2024
0 921

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост.  Миналият август 21-годишната Микаела е пребита до смърт от 28-годишния мъж, с когото е живяла, разказва NOVA.

Мъж преби до смърт 21-годишната си приятелка в Омуртаг

Мъжът, пребил до смърт жена в Омуртаг, опитал да прикрие случая като инцидент (видео)

Нови разкрития за жестокото убийство на млада жена в Омуртаг (видео)

Той често я малтретирал физически и психически и след поредния тежък побой Микаела издъхва. В понеделник, година след убийството, Окръжният съд в Търговище присъди на първа инстанция 20 години затвор за насилника. Близките на жертвата обаче настояват за доживотен затвор без право на замяна. Казват, че ако го пуснат по-рано за добро поведение, той ще е все още млад, а тяхното дете вече го няма.

„Това е жестоко убийство. Не може да го осъдят на 20 години. Не съм съгласна с присъдата. Той ще излезе след 15 години, друго дете ще убие така. Друго семейство ще изгори. Ще обжалвам”. Това заяви майката на убитата Микаела Веска Цонева.

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост (видео)
снимка: NOVA

„В съдебната зала от съдебния лекар разбрахме как е извършено убийството”, сподели бащата Михаил.

По думите на родителите двамата не са знаели за тормоза, оказван на дъщеря им. „Тя криеше. Беше ѝ счупил телефона. Когато тя говореше с нас, казваше, че са се скарали, ревнували се. Не е споделяла  друго. Разбрахме в съда, че той я е тормозел. Тя е криела, защото той я е заплашвал”, подчерта Веска Цонева.

Коментарът на “Господарите”

Това е пореден случай на убийство при домашно насилие. Междувременно въпреки обещанията на политиците с години за закони, които да пазят жертвите и да действат като превенция в такива случаи, реално виждаме вихрещо се чувство за тотална безнаказаност. Докога?! Колко още хора ще загубят живота си, докато всички като общество осъзнаем, че насилието Е проблем?

Изказваме съболезнования на роднините. Настояваме за най-тежката присъда за това ужасно действие, причинено без съвест!

Близките на млада жена от Омуртаг, убита при домашно насилие, настояват за справедливост

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции