<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо напуска...

От ГДБОП са задържали 20-годишен младеж за хакерската атака в НАП (видео)

17 Юли 2019
0 9101

Началникът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев обяви тази сутрин, че вече има задържан за хакерската атака срещу базата данни на НАП, съобщава Dir.bg.

 

ЗАРАДИ ПРОБИВА В НАП БЪЛГАРИЯ Е ЗАПЛАШЕНА ОТ ИСКОВЕ ЗА МИЛИОНИ ЕВРО

 

 

""

 

 

Заподозреният е от София и е задържан вчера следобед. Той е на 20 години и е служител на компания за киберсигурност, от така наречените "бели хакери", които се наемат, за да тестват уязвимости на сигурността на различни компании. 

 

ГОРАНОВ: ДА СЕ ПРИТЕСНЯВА КОЙТО Е СКРИЛ БАНКОВИ СМЕТКИ ОТ СЪПРУГАТА СИ

 

Явор Колев уточни, че профилът на арестувания не съвпада с профила на руснак, женен за българка, каквото писмо до медиите беше изпратено от електронен адрес, притежателят на който се представяше за извършител на хакерската атака.

 

РУСНАК ПОЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА АТАКАТА СРЕЩУ НАП В АНОНИМЕН МЕЙЛ (ВИДЕО)

 

"Имаме ресурси да вземем мерки срещу такива хора. Установен е адресът му. Иззети са доказателства – лаптоп от работното му място, два – от офиса му, един стационарен компютър, на които се съдържат данни, сочещи за неговата съпричастност. С голяма вероятност можем да кажем, че сме установили заподозрян, съпричастен с тази атака", каза шефът на отдел "Киберпрестъпност".

 

ГОРАНОВ УЖ КАЗА, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА НА НАП Е ЗАЩИТЕНА, НО ВЪВ ФЕЙСБУК СЕ СПОДЕЛЯ ИЗВАДКА ОТ ФАЙЛОВЕТЕ

 

"Обект на такива атаки са не само държавни институции, а също банки, административни органи и т.н. Трябва да се подходи сериозно към защитата на техните бази данни. И евентуална търговия с такива данни също попада под ударите на закона. Така че тези, които смятат да правят такива неща, е добре за знаят, че рано или късно ще бъдат установени", каза още Колев.

 

 

Източник: Dir.bg

 

Видео: Нова

  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции