Сигнализирай!

Щастливци намериха сейф със 100 000 долара в канал в Ню Йорк (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.06.2024 г.
149
0

Щастливци намериха сейф със 100 000 долара в канал в Ню Йорк. Двойката се развличала с магнитен риболов - вид хоби, което включва търсене във води на открито на феромагнитни обекти.

Джеймс Кейн и Барби Агостини разказват, че са били в парка „Флашинг Медоус Корона“ в квартал „Куинс“, когато магнитът на края на въжето им се залепил за нещо тежко.

Не за първи път мъжът и жената попадат на сейф, докато ловят плячка с магнит. Но сега се оказало, че касата съдържа съкровище от около 100 000 долара. Сумата била в 100-доларови банкноти, за нещастие, силно увредени от престоя във водата, научаваме от bTV.

https://www.youtube.com/watch?v=496yuf0CFV4

От нюйоркската полиция съобщили на двойката, че парите са техни. Разследващите не са успели да намерят доказателства, които да свързват сейфа или съдържанието му с престъпление.

Това е най-значимата находка в историята на търсенето на съкровища от бедни хора“, казва Кейн пред „Ню Йорк Таймс“.

https://www.youtube.com/shorts/K-hcMRvUtdI

Служител на Министерството на финансите е изчислил, че в найлоновата торба, донесена от двойката, има пари в брой на стойност 50 000-70 000 долара, които могат да бъдат възстановени.

Мъжът казал на Кейн и Агостини, че парите ще бъдат преброени и заменени с нови банкноти, които те ще могат да си приберат без данъци. Очаква се процесът да отнеме около 9 месеца.

Снимка: iStock

Двойката, която се развлича с магнитен риболов от първите дни на пандемията Covid-19, казва, че предишните им открития включват граната, множество пистолети, дрон и цял мотоциклет.

Ученици намериха чанта с банкови карти и пари и я върнаха на собственичката ѝ (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.