Сигнализирай!

Колко опасно е отоплението с парцали и какви мерки ще бъдат взети?

Gospodari.com
Gospodari.com
07.03.2018 г.
40
0

Скъпи приятели, в репортаж ви разкрихме как стари дрехи се използват за отопление в София. Оказва се, че печките се тъпчат с дрехи втора употреба, а много хора масово горят парцали и обувки.Това вероятно е един от най-големите замърсители на въздуха.

 

 

Нещо повече, вече има опция да ти докарат стари дрехи за отопление директно в дома. Всяка година у нас пристигат 90 000 тона дрехи втора ръка от различни европейски държави. Част от тези дрехи тайно се използват за отопление.

 

Влади Василев се срещна с доц. Георги Рачев, преподавател в СУ по "Качество и контрол на въздуха". По думите му много неща не се знаят за фините прахови частици. "Най-малките проникват директно в кожата ни. Ние виждаме общото потъмняване на атмосферата, което е свързано с по-големите частици сажди, но фините частици са огромен проблем, защото те стигат до най-дълбоките слоеве на белите дробове", казва специалистът.

 

Според Михаил Георгиев, началник "Управление на отпадъците" към РИОСВ-София обяви, че решението е 100% контрол при вноса на тези стоки.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.