Сигнализирай!

Бяла лястовица за чичо Тасе от Банско

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2018 г.
1282
0

Екипът на „Господари на ефира” удостои с наградата „Бяла лястовица” Атанас Янчовичин от Банско, заради дългите години отдаденост към децата и съхранението на фолклорните традиции.

 

 

Закърмен с банската песен още от дете, той успява да запали в младежите искрата по автентичните за региона песни и фолклор. В началото пее за удоволствие, а после песента става негово призвание! Емблематичният талант от Банско, наричан още чичо Тасе, е ръководител на фолклорна група „Бански старчета” от дълги години, която прославя по света двугласната песен от Пирин планина.

 

Негова е идеята за създаване на младежка фолклорна група, с шеговитото име „Бански старчета - младежи”, в която участват деца. Янчовичин им отдава напълно безвъзмездно време и средства, за да репетират, участват в надпявания, национални фестивали и конкурси.

 

В знак на признание за изключителните му умения да вдъхновява и неуморно да дава пример за подражание на младите, специалната награда „Бяла лястовица” кацна съвсем заслужено в ръцете на чичо Тасе!

 

 

Как банският музикален деятел прие почетната статуетката и какво сподели пред камерата на предаването ще видите тази вечер, от 23:00ч., по NOVA.

 

 

""

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.