Сигнализирай!

Адвокати се обявиха за нов ВСС, който да избере новия главен прокурор (РЕПОРТАЖ)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
540
0

Адвокати от цялата страна протестираха днес, навръх професионалния си празник. Те се обявиха за нов ВСС, който да избере новия главен прокурор Според тях Висшият съдебен съвет, който е изтекъл мандат от две години, няма моралното право да избира следващият обвинител номер едно. Те призовават Сарафов сам да се оттегли от надпреварата.

„Изпълняващият функциите главен прокурор е временно на този пост, което позволява да заема тази позиция. Затова нашият призив е това време да бъде съкратено. Отправяме призив и към Народното събрание, което две години не избира свои представители във ВСС и прави възможно такъв, който е компрометиран откъм обществено доверие, да функционира. Призивът ни е и към Общото събрание на съдиите да изберат отново свои представители, така че максимално бързо да имаме нов Съвет, който да може да направи една наистина законосъобразна процедура“, заяви заяви председателят на Софийската адвокатска колегия Стефан Марчев.

На протеста присъстваха както адвокати, така и граждани с други професии, които настояват за смяна на Борислав Сарафов и по-справедлив избор.

Подкрепяме призивите им и се надяваме наистина да видим промяна в правосъдната система след толкова години несправедливост!

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.