Сигнализирай!

Незабравимите финали на Шампионска лига в "Топ 5 с Дани и Данчо"(видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.06.2023 г.
998
0

Незабравимите финали на Шампионска лига обсъждаме в новия епизод на "Топ 5 с Дани и Данчо" Точно преди 20 години Милан спечели един от най-значимите си трофеи в лигата на шампионите. Тогава той победи на финала големия съперник в Италия Ювентус. Драма с дузпи донесе на"росонерите" успеха на стадион "Олд Трафорд".

Преди десет години Байерн Мюнхен победи с 2:1 Борусия Дортмунд в германския финал на "Уембли". Гол на Ариен Робен в последните минути на срещата узакони успеха на "баварците" в един от най-сладките им мачове в турнира. Реал Мадрид спечели десетата титла в Шампионска лига в паметен двубой срещу градския съперник Атлетико. А той не беше играл финал цели 40 години. Късен изравнителен гол на Серхио Рамос прати мача в продължения, в които Кралския клуб вкара още три попадения за крайното 4:1.

В един от най-запомнящите се и драматични финали в историята Манчестър Юнайтед буквално за секунди влезе в Рая и прати Байерн Мюнхен в Ада. Резервите Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяр бяха точни за "червените дяволи" за крайното 2:1. Въпреки сериозното си превъзходство Байерн загуби финала на "Камп Ноу".

Абсурдите в БГ футбола в “Топ 5 с Дани и Данчо” (видео)

Със сигурност челната позиция за незабравими и драматични финали се държи от мача Милан-Ливърпул през 2005 година. Тогава италианският гранд водеше на почивката с 3:0,но след нея противно на всички очаквания "мърсисайдци" стигнаха до равенството 3:3. Сблъсъкът беше решен на дузпи, където Ливърпул демонстрира по-здрави нерви и спечели най-запомнящия се трофей в турнира.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Спорт

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.