Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Наказват Кошлуков заради средния пръст в ефир
Наказват Кошлуков заради средния пръст в ефир
02-12-18
добавено
5587
прегледа

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков ще бъде наказан и ще се извини публично зa това, че показа среден пръст в ефира на телевизията. Това стана ясно от официална позиция на БНТ от името на генералния й директор Константин Каменаров. Това е първата негова реакция, след като в петък програмният директор на БНТ Емил Кошлуков си позволи неприлични жестове във воденото от него предаване ”Още от деня”. В неделя вечерта десетки граждани излязоха на нов протест пред БНТ с искане за оставката на Кошлуков.

 

ЗАЩО КОШЛУКОВ ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ В ЕФИР?


 

Константин Каменаров заявява в позицията си, че БНТ категорично не толерира подобно поведение като това на Кошлуков, но не уточнява как точно ще бъде санкциониран той. ”Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема", посочва той. Каменаров допълва, че "обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината”. ”Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото, защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия”, пише още в позицията на Каменаров, пише mediapool.bg.

 

За двата месеца, откакто Кошлуков, който бе сред претендентите за генерален директор на телевизията, бе назначен за програмен директор от победилия го в конкурса Константин Каменаров, това е вторият крупен скандал с негово участие. Първият бе с натиска му върху предаването "Денят започва с култура" за налагането на събеседници и теми.