Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нова ТВ свали видео карикатура с Бойко Борисов
Нова ТВ свали видео карикатура с Бойко Борисов
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
04-13-16
добавено
15308
прегледа

Можете да я видите тук на gospodari.com!

За първи път карикатурата беше излъчена тази сутрин в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия в редовната рубрика с видео карикатури на Чавдар Николов. В момента обаче този клип не присъства нито на сайта на NovaNews, нито на платформата за видеосподеляне VBOX7, която е част от групата на Нова.

 

Обикновено видео карикатурите се качват и на двата сайта. Така стана и тази сутрин, но...

 

Няколко часа по-късно видео карикатурата е свалена, като следите не са заличени успешно и все още се виждат. Също така целият канал на автора Чавдар Николов е изтрит от VBOX7.

 

Самото видео разказва две истории.

 

В началото на черен фон се появява надпис:

 

"681 КОНСКА ОПАШКА"

'

В следващия кадър се вижда хан Аспарух, който развява конска опашка – символ на прабългарите. Музикалният фон е "Българска рапсодия Вардар" от Панчо Владигеров.

 

Следва нов надпис на черен екран:

 

"2016 СВИНСКА ОПАШКА"

 

Музиката вече е различна – инструментал от "Момичето с перлените коси" на унгарската група "Омега", която обаче в България е популярна и като "Батальонът се строява". В кадър вече е Бойко Борисов, който развява свинска опашка, а зад него се разпознава Динко, следван от друго здраво момче, приличащо на арестувавия в Бургас Перата.

 

Ако напишете в Google: "Здравей България свинска опашка карикатура", ще получите резултат. Той изглежда ето така:

 


Ако решите да кликнете върху линка обаче, ще бъдете информирани, че такава страница не съществува:

 


Опитахме да открием клипа и във VBOX7 с линка, на който го гледахме сутринта, но такъв вече няма.

 

Не е известна причината за свалянето на клипа. При преглед на канала на Чавдар Николов се оказа, че всички видеа на карикатуриста вече са свалени.

 

Самият Чавдар Николов каза пред OFFNews, че никой не го е предупредил за изтритите карикатури.

 

"Никой не ме е предупреждавал, че ще изтрият карикатурите ми. Нямам никакво обяснение. Писал съм писмо до директора на Нова ТВ и до шефа на НетИнфо и очаквам отговор."