Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Съмнения за влияние от председателя на Варненския апелативен съд върху дела за наследството на варненски меценат (видео)
Съмнения за влияние от председателя на Варненския апелативен съд върху дела за наследството на варненски меценат (видео)
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
04-15-19
добавено
19672
прегледа

Скъпи приятели, получихме сигнал от Варна за заплетен казус около наследствените имоти на известния варненски меценат от арменски произход – Хованес Нергарариян, живял в края на 19-ти и началото на 20-ти век.

 

Той оставя цялото си имущество в наследство на международна благотворителна организация.До момента, в който две български организации с имена, сходни с това на международното сдружение, предявяват последователно претенции към имотите и започват съдебни дела. По време на тях започват мистериозно да изчезват едни документи и да се появяват други.

 

В казуса се откроява името на председателя на Варненския апелативен съд, за която се появяват съмнения, според хората, подали сигнала до нас, че със служебното си положение тя може даоказва влияние на съдебния процес за имуществото от наследството.

 

Вижте по-подробно за какво става дума в репортажа ни. Ние, разбира се, потърсихме и председателя на Варненския апелативен съд за коментар. Съвсем скоро предстои да видите и него.