Сигнализирай!

Ето кой печели изборите при ниска избирателна активност (видео)

Виктория Симеонова
Виктория Симеонова
Преди 2 часа
620
0

Ето кой печели изборите при ниска избирателна активност - една партия, готова да впрегне 500 000 етнически гласа и друга, готова да си купи 300 000 гласа.

При 25% избирателна активност това означава около 2 милиона гласуващи.

Носят се слухове, че само една от партиите ще си купи 300 000 гласа. Друга пък ще впрегне пълния потенциал на малцинствена група, която наброява 500 000. Остават милион и двеста хиляди гласа, които ще се разпределят някак между останалите 31 партии и коалиции, регистрирани за тези избори. Това на практика означава, че битката на купения срещу етническия вот e напълно възможно да спечели изборите на партията с етническия вот. Тя според напълно хипотетичните ни сметки би взела над 25% от вота. Означава и второ място за този с купените гласове, който ще се похвали с поне 15%. Напълно хипотетично, нали, без да допускаме, че може да се случи на практика. Но е възможно. Надали, нали… но Е! Искаме ли да оставим тази възможност да се случи и как ще се почувствате, ако в неделя тези две партии са на първите две места?

Ако отговорът не ви харесва, отидете и гласувайте по съвест тази неделя, за да не трябва да ви казваме “нали ви казахме”, докато се чудите в коя държава да се преместите да живеете. Мислете с главите си! Сигнализирайте ни за всякакви опити за манипулация на вота на gospodari.com.

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.