<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38339" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

АПИ отрече да има пропадане на Северната тангента на София

18 Юни 2019
0 1070

Агенция "Пътна инфраструктура" отрече да има пропадане на Северната скоростна тангента, пише Сега. От АПИ съобщиха също така, че няма никаква опасност за моста над река Искър и шофьорите трябва да карат спокойно.

 

ЧАСТ ОТ СЕВЕРНАТА СКОРОСТНА ТАНГЕНТА НА СОФИЯ ПРОПАДНА (ВИДЕО)

 

За подобряване на кофражните панели под моста на фирмата-изпълнител на обекта е разпоредено да предприеме всичко необходимо. Те изпълняват функцията на оставащ кофраж, не са част от носещата конструкция на съоръжението и нямат никакво предназначение за неговата устойчивост. Всички дейности ще бъдат изпълнени за сметка на строителя.

 

Припомняме, че тази сутрин Борис Бонев от гражданско сдружение обясни, че при преминаване под моста на река Искър хората са забелязали, че голяма част от панелите, които са под мостовата конструкция са напукани и част от тях са паднали.Това се случва само 3 години, след като трасето беше открито официално.

 

Инж. Иван Досев от АПИ обясни, че кофражните панелки не са носещи конструктивни елементи. Според него те вероятно са паднали още при наливането на бетона, това не се е случило след пускането на строителството. "Тези панелки имат конструктивна армировка, която е изчислена така, че да може да издържи теглото на бетона преди да е стегнала пътната плоча.

 

Вероятността да падне е малка, тъй като има армировка, която не се е скъсала, това нещо не носи никаква тежест и върху него няма натоварване”, твърди инж. Досев.

 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции