<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93770" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

ДПС с първи коментар за вота: Запазваме относителния си дял на подкрепа (видео)

11 Юли 2021
0 518

“ДПС запазва относителния си дял на подкрепа”. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след края на изборния ден.

Той благодари на българите, които са взели участие в изборния процес.

Първи предварителни резултати: Близо 1% разлика между ГЕРБ и “Има такъв народ” (видео)

Карадайъ отбеляза, че избирателната активност е ниска и си обясни това с факта, че е лято, а гласуването е било изцяло машинно.

„Според данните, които досега гледахме, се вижда, че ДПС запазва относителния си дял. На предишните избори през април ДПС имаше относителен дял 10,5%. В момента виждаме, че екзитполовете дават около 11 % за ДПС. Това е запазване на относителния дял от общия брой гласували избиратели“, допълни председателят на ДПС.

Той уточни, че ДПС тепърва ще анализира и коментира ниската избирателна активност и ролята на служебния кабинет в изборния процес.

ДПС с първи коментар за вота: Запазваме относителния си дял на подкрепа (видео)
Снимка: Булфото

„Може би в последните 12 години от ДПС бяхме най-активните, които призовавахме за диалог и нормалност политиката. Мотото на нашата предизборна кампания през април беше „Рестарт на държавността“, за тези избори запазихме това мото, защото ако изборите през април дадоха старт на рестарта, тоест промяна на модела ГЕРБ, категорично заявихме, че моделът „стани да седна“ не е промяна на модела ГЕРБ. Промяната е възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции