<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мая Манолова ...

Корнелия Нинова коментира резултатите: Длъжни сме да излъчим правителство (видео)

11 Юли 2021
0 679

Длъжни сме да излъчим правителство – така коментира резултатите от изборите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя започна следизборния си коментар с благодарност към всички, участвали в кампанията на обединението на БСП за тези избори.

Кой колко депутати вкарва в 46-ото Народно събрание? (видео)

За избирателната активност

“Безпрецедентно ниска активност” – така коментира тя тези избори. Според нея причината затова не е само летният сезон, но и липсата на дебат. “Вероятно това е наказателен вот за всички нас”, добави още тя по темата за активността.

Корнелия Нинова коментира резултатите: Длъжни сме да излъчим правителство
Снимка: Булфото

Нинова определи като “притеснително за държавността” това, че едва 30% от хората са използвали правото си на глас.

Възможните сценарии за съставяне на правителство

Тя беше категорична, че “партиите на протеста” няма как да съставят правителство. Но е убедена, че въпреки това е належащо този път да се стигне до съставяне на кабинет. “За нас да има редовен кабинет е изключително важно” заяви още тя.

По думите на лидера на БСП очакванията на левицата за по-добър резултат не са се изпълнили. Въпреки това тя е уверена, че ще продължат да работят по изграждането на лява коалиция.

Ще подаде ли оставка?

На въпрос дали би подала оставка, тя беше категорична, че оставката й не стои на дневен ред, защото по думите й пред обединението предстоят по-важни неща. Подкрепа за “Има такъв народ” от БСП би имало, но “в никакъв случай не безусловна”.

Корнелия Нинова заяви още, че категорично трябва да се състави правителство този път. Според нея именно несъставянето му при изборите на 4 април е сред причините за ниската избирателна активност.

Корнелия Нинова коментира резултатите: Длъжни сме да излъчим правителство На въпрос дали би подала оставка, тя беше категорична, че оставката й не стои на дневен ред, защото по думите й пред обединението предстоят по-важни неща. Подкрепа за “Има такъв народ” от БСП би имало, но “в никакъв случай не безусловна”. Корнелия Нинова заяви още, че категорично трябва да се състави правителство този път. Според нея именно несъставянето му при изборите на 4 април е сред причините за ниската избирателна активност.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции