<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40662" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте най-заб...

Зашеметяващ влак в Токио ви кара да се чувствате като в хола си (видео и снимки)

13 Септември 2019
0 5022

Любовната връзка на Япония с влаковете продължава да тласка дизайнерския прогрес.

 

 

""

 

Иновативната страна е светлинни години напред спрямо останалия свят, когато става въпрос за високоскоростен железопътен транспорт, а най-новият ѝ влак не прави изключение, пише ВВС.

Проектиран от архитекта Казуйо Седзима, носител на наградата "Прицкер", серията Seibu 001, известна като "Laview", е изумително творение.

Влакът Seibu Railway, който влезе в експлоатация в Токио през март, има сребрист екстериор, предназначен да се впише в пейзажа, докато пътува през града към планината.

 

 

""

 

Огромните му извити прозорци осигуряват на пътниците невероятна панорамна гледка по пътя.

Вътре Laview е снабден с меки жълти столове с регулируема облегалка за глава и подлакътници, за да „осигурят на пътниците релаксиращо усещане, наподобяващо това на хола у дома“.

Мекото осветление, което се регулира през целия ден, е проектирано да създава успокояваща атмосфера за пътуващите.

 

Laview е първият дизайн на влакове от Седзима, който беше натоварен със задачата да разработи нова концепция „каквато никога досега не е виждана“ и която да даде тон на бъдещите творения на железопътната компания.

 

"Най-очевидната разлика е, че влакът може да се придвижва до различни места", казва Седзима в изявление.

 

 

""

 

Почти всеки детайл на Laview, който има осем вагона и 422 места, е внимателно обмислен, за да позволи на пътуващите да се чувстват спокойно, докато влакът достига скорост до 120 километра в час.

Дори името му има специално значение – „l“ означава „луксозен живот“, „a“ е за „бърз като стрела“, а думата „гледка“ е ясна сама по себе си.

Алуминиевата боя, използвана на екстериора на влака, е разработена специално за железопътната линия Seibu.

Железопътната линия Seibu планира да замени всички влакове по линията между Икебукуро в северозападната част на Токио и Сейбу Чичибу с влакове Laview до края на годината.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции