<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83844" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Израел: 523 000...

По над 35 хиляди души на ден се заричат да ваксинират от Щаба (Коментарът на “Господарите”)

15 Февруари 2021
0 8537

На 9 февруари в ефира на Нова Богдан Кирилов съобщи, че до юни в България ще има 2 милиона ваксинирани. Сметките на репортера ни Виктоирия Симеонова, които тя представя пред камерата на оператора Йохан Вирт в „Коментарът на Господарите с Вики“ показват, че към 9 февруари с двете дози на ваксината са били 17 481 души. Това прави оставащи 1 982 589 за ваксиниране до края на май. Или по 35 402 ваксини средно на ден.

В България има общо не повече от 4500 общопрактикуващи лекари, които ще отговарят за ваксинирането. Това означава, че ако всички са съгласни да участват в този процес, всеки от тях трябва да ваксинира поне 8 души на ден.

Поставянето на ваксината изисква 10 минути предварителна подготовка и 20 минути наблюдение – или по 30 минути на човек. Това означава, че половин работен ден лекарите ще трябва само да ваксинират. Няма събота, няма неделя.

Куца ли ни организацията с ваксините (Коментар на “Господарите”)

Предвид изискването за домашни посещения от лекарите и всички други дейности, които извършват, това означава, че заради ваксинирането, те просто физически няма да могат да стигнат до другите пациенти.

Ако приемем, че ще ги вземат сами, то колко от тях разполагат с подходяща хладилна чанта, за да ги пренесат от съответните РЗИ-та до кабинетите си? Как ще пътуват с ваксините по 50-60 км колкото е разстоянието от някои малки населени места до областните центрове? Това за част от тях означава половин ден за взимането на ваксините, после още половин за тяхното поставяне. И колко от ваксините ще станат негодни след такова транспортиране? Някой? Идеи? Така си и помислих.

Ако приемем, че от РЗИ-тата ще доставят ваксините на личните лекари ежедневно или през няколко дни, това означава, че през няколко дни в цяла България няма да има кренвирши.

Интересно е и какъв ще е редът на доставките. На опашка ли ще се редят лекарите, лично ли ще им се носят от врата на врата и колко хора от РЗИ ще бъдат ангажирани с този процес? Да не стане като с предписанията за карантина, които така и не стигаха до карантинираните.

Анти-ковид мерки по български (Коментарът на „Господарите“)

И къде ще се съхраняват получените ваксини? Може би в тази поликлиника, или пък в тази, а може би в тази, личните лекари ще съхраняват ваксините с всичките им специфични изисквания?

Така и не разбрах и друга важна подробност – как се определя кой с каква ваксина ще се ваксинира? При предварително поръчани бройки от всяка, едва ли това ще е по избор. В края на миналия месец министър Ангелов каза, че всеки сам ще избира ваксината, с която да се ваксинира.

Обещаната информационна кампания за ваксините също някак не се забелязва – съдейки по огромния брой хора, които заявяват, че не биха се ваксинирали. Разбирам ги – в този хаос и задаващата се пълна липса на организация, е трудно човек да повярва, че ще се справим с ваксините. Въпреки увереността на властите, че управляват кризата най-добре в Европа.

Вижте ТОП 10-те абсурда в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО (Коментарът на “Господарите”)

Най-добре, най-добре, колко да е най-добре? Колкото отново да сме последни по брой ваксинирани, първи по брой вярващи в конспирации и извън всякаква класация за адекватност по време на криза.

За 5G, кемтрейлс и други популярни теории (Коментарът на “Господарите”)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции