<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124744" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи протес...

Топовни гърмежи стреснаха софиянци (видео)

05 Април 2022
0 12575

Множество сигнали от притеснени столичани получихме на редакционната поща на Gospodari.com за гърмежи от оръдия в столицата. В различни Facebook групи много уплашени потребители пишат:

В района на БНТ се чуха около девет поредни мощни тътена. Дограмите на сградите се разтърсиха и птиците се разхвърчаха.

Хората се спряха по тротоарите. Никъде в новините не се споменава нищо за това. Някой има ли информация?”

И още:

„Бях в тролея точно на Ректората, всички страшно се уплашиха, чу се “хайде, почна се войната”… Хора искаха да слизат от тролея… Беше ужас!“ 

Във видеото, което получихме, също се чуват сериозни гърмежи и се вижда треперещото огледало на автомобила, в който е снимано.

Свързахме се с пресцентъра на президентството, за да попитаме дали гърмежите са за посрещането на президента на Албания Илир Мета при официалното му посрещане у нас от президента Румен Радев. Оттам потвърдиха, че топовният салют е по протокол при посещение на президент на чужда държава у нас и представлява 21 артилерийски салюта.

Радев след срещата с Мета: Обсъдихме укрепването на сигурността в региона (видео и снимки)

Топовни гърмежи стреснаха софиянци (видео)

Ние от Gospodari.com сме сигурни, че в случая, протоколът можеше да бъде променен и в момент, в който на 600-700 километра по въздух от София се води война, да не гърмят оръдия в центъра. Отчитаме това като гаф на президентството и искаме да успокоим хората, че топовните гърмежи са просто поздрав към президента на Албания.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции