<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин, Ергенъ...

Луда гонка из София с шофьор на такси-копърка (РЕПОРТАЖ)

01 Април 2022
0 23403

Луда гонка из София с шофьор на такси-копърка ни показаха репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт.

Сигналът

Преди години ви показахме братята Божкови – фамилия, занимаваща се с нерегламентиран таксиметров транспорт. Колоритните викачи на таксита още тогава взимаха колосални суми за курсове от летището до центъра на столицата. Тогава сагата уж приключи с актове, арести и глоби.

Получихме информация, че викачите отново дебнат пристигащите на летището. Повозихме се с един от тях – Васил Божков до центъра. Курсът ни струваше 52 лева. Не получихме касов бон. С легално такси цената беше 15 лева. Справка в регистъра на ИА “Автомобилна администрация” показа, че въпросното такси е собственост на фирма със сходно на голяма компания име. Така успява да залъже и клиентите. Уви, въпросната фирма няма договор за таксиметрови услуги на територията на летище София.

Хванахме в крачка таксита-копърки на летище София
Сигнал до институциите

Подадохме сигнал за случилото се до НАП и Икономическа полиция. И така организирахме съвместна акция с тях. По време на нея наше подставено лице и служител на НАП се качиха в друго такси от същата компания. Този път в посока Централна автогара. Курсът струваше 40 лева.

На Автогарата таксито беше посрещнато от нашия екип, както и от представители на полицията. Те от своя страна извикаха и екип на ИА “Автомобилна администрация”. След няколко часа обстойни проверки се установи, че таксиметровият шофьор е извършил редица нарушения, за които са му съставени 4 акта. Сред тях – липса на табела “Такси”, липса на касов апарат и апарат за отчитане на сумата и пробега, несъответствия в имената, изписани на колата и това в лиценза. Шофьорът обеща пред камерата ни повече да не работи нелегално.

Месец по-късно отново на летището

Решихме да проверим дали Марадоната ще изпълни обещанието, което ни даде. Уви, при пристигането ни на Летището видяхме колата му. След малко той самият се появи с клиенти. При вида на камерата ни клиентите си тръгнаха. А колоритният шофьор този път далеч не беше толкова смирен. Първо се опита да излъже, че има право да е там. След това реши, че ще ни води до офиса си, за да обясни на “шефовете”, че нямат договор с летището. Метри след тръгването обаче беше спрян от представители на ДАИ. Те провериха документите му, а в това време шофьорът доста се изнерви от въпросите ни. Приключихме срещата с обещание от него да удави репортерката ни “у Искъро”.

Тръгнахме след него из квартал “Христо Ботев”. След няколко минути обиколки той засече автобус на градския транспорт и така успя да ни избяга този път.

Ние ще продължим да следим копърките и се надяваме да прекратят нелегалната си дейност! А вие сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за злоупотреби, измами и корупция!

Новият епизод на “Господари на Уеба” е вече тук! Гледайте го!

Луда гонка из София с шофьор на такси-копърка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции