<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=123906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Кръщават улица в София на журналиста Милен Цветков

28 Март 2022
0 1958

Улица “549” в столичния квартал “Сухата река” да бъде кръстена на покойния журналист Милен Цветков. Това предложение ще бъде поставено на вниманието на Столичния общински съвет, пише Dir.bg.

То е внесено от Симеон Ставрев – общинскисъветник от “Демократична България” и подкрепено с гражданска подписка, както и от районната администрация на “Подуяне”.

“Господарите” поставиха 80 билборда в памет на Милен Цветков в цялата страна

Идеята за кръщаване на улицата на загиналия при катастрофа телевизионен водещ идва от колегите му от TV1, където последно работеше Милен Цветков. Тъй като офисът на медията се намира на улица “549”, те предлагат ново име в памет на емблематичния журналист, посочват от ДБ.

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

Кръщават улица в София на журналиста Милен Цветков
Булфото

“Надявам се всички политически групи в Столичен общински съвет да подкрепят предложението ми, след като има положително становище от районния кмет, подписка в подкрепа на идеята и до момента не съществува друг обект в София с това име. Милен го заслужава!”, заявява Симеон Ставрев.

Милен Цветков загина при катастрофа навръх Великден през 2020 г. Автомобилът му беше пометен от джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, докато изчакваше на светофар близо до столичен мол. В кръвта на Николов бяха установени няколко забранени упойващи вещества.

Защо делото за смъртта на Милен Цветков приключи с девет години затвор?

В началото на март тази година Софийският градски съд осъди Кристиан Николов на 9 години затвор. Като шофьорската му книжка беше отнета за срок от 10 години. От прокуратурата внесоха протест срещу присъдата, след като първоначално поискаха 15 години лишаване от свобода за мъжа.

Кръщават улица в София на журналиста Милен Цветков

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции