<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Уникален розов охлюв оцеля при пожарите в Австралия

28 Януари 2020
0 1443

Уникален вид – флоуресцентен розов охлюв е оцелял при огромните пожари в Австралия, съобщава Гардиън. Видът се среща само на едно място – в района на връх Капутар в Нови Южен Уелс. Доскоро районът бе обхванат от пожари. Част от розовите охлюви обаче са успели да оцелеят. Около 60 от ярко оцветените охлюви са били забелязани наскоро. 

 

Тийнейджъри превърнаха колата си в линейка за ранени коали в Австралия (видео)

 

Според специалистите те са останали живи, защото са се крили във и между камъни по време на пожарите, които траяха шест седмици. Въпреки това около 90% от останалите видове охлюви, които също обитават района, са били унищожени.

 

Уникален розов охлюв оцеля при пожарите в Австралия

 

А за оцелелите животът ще е труден в следващите месеци. Огънят е унищожил голяма част от жизнената им среда. Това ги прави по-лесно видими за бозайници, хранещи се с тях, следователно те вече са по-сериозно застрашени.

 

Инстаграм модел изпраща свои голи снимки срещу дарение в помощ на Австралия

 

Природата на планинския връх може и да се възстанови от пожарите през следващите пет години. На охлювите обаче ще им е небходимо много по-дълго време. Според някои специалисти популациите могат да се завърнат във вида си отпреди пожарите за около 20 години.

 

 

Уникален розов охлюв оцеля при пожарите в Австралия

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции