<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защитници на ...

123,8 млн. лв. ще ни струват изборите за парламент и президент през ноември

20 Септември 2021
0 78

Изборите през месец ноември ще струват на данъкоплатците 123,8 млн. лв. План-сметката е одобрена с постановление на Министерски съвет и включва провеждането както на предсрочните парламентарни избори, така също първи и втори тур на президентските избори на 14 ноември.

На избори в Русия – не можеш да гласуваш срещу Путин, но можеш да спечелиш кола

123,8 млн. лв. ще ни струват изборите за парламент и президент през ноември

От Министерски съвет уточняват, че след сключване на договор за доставка на допълнителни машини за гласуване с инсталиран приложен и системен софтуер, нужните средства за необходимите допълнителни разходи ще бъдат отпуснати по бюджета на Централната избирателна комисия, по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

При вземане на решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да осигури необходимите за целта допълнителни средства.

Съгласно чл. 18, ал. 2 от Изборния кодекс разходите по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

Източник: News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции