<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев ще...

5000 български младежи отиват на студентска бригада в САЩ (видео)

03 Февруари 2023
0 286

5000 български младежи отиват на студентска бригада в САЩ това лято. Кампанията за работа и пътуване в страната започва на 6 февруари.

Посланикът на САЩ в България Херо Мустафа връчи първите за тази година визи на студенти, които ще бъдат част от тазгодишната лятна „Програма за работа и пътуване в САЩ (SWT)”.

„Знам, че ще прекарате прекрасно лято, което ще ви предостави много възможности за професионален опит, личностно развитие. Шанс да създадете много щастливи спомени, да видите нови места, да опитате нови неща и да създадете нови приятелства, надявам се за цял да живот”, отбеляза Херо Мустафа.

Повече от 120 000 български младежи са участвали в програмата от 2000 г. насам. Тя позволява на участниците да служат като посланици на своите държави и да споделят най-доброто от своята богата култура и традиции с американския народ, коментира посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

През 2023 г. България и САЩ отбелязват 120-а годишнина на дипломатическите си отношения.

Херо Мустафа: Олигарсите превземат България

„Връзките между американския и българския народ никога не са били по-силни и ние сме решени да продължаваме да ги задълбочаваме“, подчерта Херо Мустафа.

Видео: bTV

5000 български младежи отиват на студентска бригада в САЩ това лято (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции