<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 123,8 млн. лв. ще...

Партията на Путин отново спечели изборите в Русия

20 Септември 2021
0 460

Прокремълската партия “Единна Русия” печели парламентарните избори в Руската федерация, съобщава Свободна Европа, данните са валидни към 9 сутринта в понеделник.

Партията на Путин отново спечели изборите в Русия

При 71% обработени бюлетини тя получава близо 49% от гласовете, следвана от партията на комунистите КПРФ с 20,25%, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК).

Смел ученик си позволи да поправи Владимир Путин, който сбърка исторически факти

Новината идва на фона на многобройни нарушения в хода на гласуването, което за първи път в историята на страната протече в три последователни дни.

До изборите не бяха допуснати опозиционни кандидати от екипа на Алексей Навални, който е най-известният критик на Кремъл. Неговите организации бяха обявени за екстремистки по-рано тази година.

5-процентовата бариера за влизане в парламента преодоляват още националистите от ЛДПР с 7,68% и “Справедлива Русия” със 7,42%.

Петата и засега последна формация, която ще бъде представена в новата руска Дума е партия “Новите хора”, която засега получава 5,53% от гласовете. Тя беше регистрирана преди година без съпротива от страна на властите и се смята за близка до Путин.

Партията на Путин отново спечели изборите в Русия

На избори в Русия – не можеш да гласуваш срещу Путин, но можеш да спечелиш кола

Изборите се провеждат по смесена пропорционална и мажоритарна система. В седем района, включително и в Москва, беше допуснато и електронно гласуване, данните от което все още не са обявени.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции