<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=110695" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Истинският ш...

Обвинения, обещания и оправдания още в първия ден на новия парламент (Коментарът на “Господарите”)

03 Декември 2021
0 3362

Обвинения, обещания и оправдания още в първия ден на новия парламент събрахме в Коментарът на “Господарите” с Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Новият парламент, трети за тази година, се събра. Залата беше лъсната по-добре от имиджа на някои от избраниците.

Честта да открие първото заседание имаше най-възрастният депутат – Силви Кирилов от “Има такъв народ”.

Обвинения, обещания и оправдания още в първия ден на новия парламент

Първото парламентарно заседание на 47-ото Народно събрание беше открито (видео)

Заклеха се да спазват законите и да работят в интерес на народа. По време на химна на Европейския съюз обаче от “Възраждане” решиха да седнат.

Последва реч на президента. Единствено от ГЕРБ и ДПС решиха, че не е необходимо да проявят уважение към президента и не станаха да го аплодират.

Най-емоционален в залата безспорно беше лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Нормално, за пръв път му е! Депутатите от ГЕРБ решиха, че проблемите, които той коментира, са много смешни.

Кирил Петков: Време е да направим България, с която да се гордеем (видео)

Очаквано Десислава Атанасова от ГЕРБ обяви за пореден път, че победители в тези избори няма. И честити рождения ден на партията си. Тя обяви, че първата задача на тяхната група е да предложат мораториум върху държавния дълг до свикване на редовно правителство. Точно както вчера им заръча лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Мустафа Карадайъ използва трибуната, за да се оплаче от машините, от репресиите и от изборите като цяло. И призова да се спазва конституцията.

Точно той ли? Напомняме на ЦИК и на Прокуратурата, че още очакваме техните реакции за незаконната агитация на турски, която показахме в поредица материали.

Председателката на БСП Корнелия Нинова някак странно не погледна към Румен Радев, когато го поздрави. Дали това не е начинът да изрази обидата си, че изгуби доста гласове?

Христо Иванов очаквано заговори за съдебна реформа. И очаквано това мотивира Делян Пеевски да напусне залата закратко. Случайност?! Междувременно Мустафа Карадайъ си записа всеки детайл от речта му.

Любомир Каримански от Има такъв народ си позволи да помечтае от трибуната…

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че с него са хиляди. А като заговори за хилядите българи, които са навсякъде и го подкрепят леко ми напомни на своята опонентка от президентските избори:

Луна: За мен са гласували над 300 000 души, но не мога да го докажа (видео)

В днешния ден беше избран и председател на Народното събрание. Младият юрист Никола Минчев.

Ето това е Новият парламент. Да ни е честит! И дано живее по-дълго от предишните два! Дано най-накрая всички в него спазят клетвата си

И във всичките си действия да се ръководя от благото на народа.. 

Обвинения, обещания и оправдания още в първия ден на новия парламент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции