<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петков за раз...

Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в директен сблъсък в парламента (видео)

11 Февруари 2022
0 16362

Остри реплики между премиера Кирил Петков и ДПС прехвърчаха по време на днешния парламентарен контрол. Повод за възникналото напрежение станаха законът „Магнитски“, „златните паспорти“ и предадения от Петков списък на прокуратурата.

ДПС защити Пеевски: Сезират прокуратурата заради данъчна ревизия, поискана от Асен Василев

Йордан Цонев дори обвини премиера в лъжа. „Ние от ДПС сме партия, която уважава институциите. Вие сте млад в политиката. Вие сте моят министър-председател, нашият, независимо че не сме гласували за вас. Когато отправяте обвинения, нека са обосновани”, заяви Йордан Цонев. Като нарече правителството „марионетки над задкулисния кръг „Прокопиев“. Той разкритикува още министър-председателя, че името на медийния издател Иво Прокопиев не присъства в предадения на прокуратурата списък.

Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в директен сблъсък в парламента

Премиерът отговори, че няма „наши и ваши – всички са равни пред закона“. И призова ДПС, ако имат данни за престъпления от страна на Иво Прокопиев, да му ги предадат, а той ще запознае компетентните органи.

Петков коментира още, че има по-голяма вяра на американската администрация, отколкото на на българската прокуратура.

„Истината е, че преди правителството на Америка да вземе и да сложи хора на листа „Магнитски“ – минава през много голям филтър. Това не става просто така.

Първо, трябва да има информация от посолството, после трябва да мине през администрацията на Белия дом, после трябва да се оцени дали това ще донесе дипломатически скандал и само тогава лицата на листа „Магнитски“ се слагат и се обявяват.

Знам, че вие обжалвате, но шансът цялата американска администрация да се е объркала, винаги съществува, но аз лично за съжаление имам повече вяра на тях, отколкото на прокуратурата в този момент. Защо? Защото тя се управлява непрозрачно и нейната ефективност е доказано лоша”, каза още Кирил Петков.

Председателят на парламента Никола Минчев направи забележка за тона и отправените обвинения. На излизане от залата премиерът си размени реплики с депутата от ДПС Делян Пеевски. На кадрите се вижда как Пеевски е видимо разгневен, като дори Йордан Цонев не може да му вземе думата. Какво си казват двамата обаче остава неясно.

Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в директен сблъсък в парламента

От пресцентъра на движението обясниха, че министър-председателят е поел ангажимент да бъде прието предложеното от ДПС за пълна забрана и проверка на всички издадени т.нар. „златни паспорти“.

Кирил Петков и Делян Пеевски влязоха в директен сблъсък в парламента

Източник: bTV

Видео: Actualno.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции