<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118905" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затвор грози ...

Три години условно за капитана на “Вера Су”

14 Февруари 2022
0 453

Хайдар Ергюн, капитанът на товарния кораб “Вера Су”, заседнал край бреговете на Камен бряг през септември 2021 г., получи наказание “лишаване от свобода” за срок от три години.

Изпълнението на присъдата се отлага за срок от пет години. Ергюн ще трябва да заплати и разходите по делото, които са в размер на 7203.47 лв., инфомира NOVA.

Oперацията по спасяването на “Вера Су” е струвала 2 милиона лева

На 20 септември 2021 г. в района между Камен бряг и к.к. “Русалка”, корабът “Вера Су” заседна край бреговете на местност “Яйлата”. При разследване на инцидента бе установено, че Ергюн е допуснал превозното средство да плава с оперативно неработеща система за контрол на вахтения на мостика. навигационната вахта на мостика през тъмната част на денонощието включвала единствено вахтен помощник-капитан без включен наблюдател. Това е довело до засядането на кораба и е изложило на опасност друг плавателен съд.

Три години условно за капитана на "Вера Су"

Динко предлага решение за спасяването на „Вера Су“ (видео)

Капитанът беше привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура Добрич. Той бе допуснал плавателният съд да заседне и беше причинил значителни повреди на чужд имот и изложил човешки живот в опасност – престъпление по чл. 340, ал. 1 от НК. Вторият му помощник-капитан също е обвинен.

Ергюн е признал вината си и е приел определеното му наказание.

Пускат кораба “Вера Су” на търг

Очаква се да бъде изготвен и внесен обвинителен акт и срещу втория обвиняем.

Разследването по инцидента продължава. Освен причините за катастрофата, се работи и по изясняване има ли замърсяване на морската вода и щети за природата.

Три години затвор за капитанът на “Вера Су”

Източник: NOVA
Снимки: БулФото

Във видеото по-горе може да си припомните плана на Динко за спасяването на “Вера Су”!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции