<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР изпрати н...

Близо 200 000 лева субсидии усвои общински съветник, отглеждащ животните си в ужасни условия (РЕПОРТАЖ)

18 Февруари 2022
0 6236

Близо 200 000 лева субсидии усвои общински съветник, отглеждащ животните си в ужасни условия – това показват данни от ДФ “Земеделие“. Как Петър Теофилов продължава да тормози жителите на село Одраница и какво се случва с кравите му, гледайте в материала на Виктория Симеонова и Йохан Вирт.

Сигналът

Преди година към нас се обърнаха жители на с.Одраница, област Перник. Те споделиха, че общинският съветник от Перник Петър Теофилов отглежда стотици крави в ужасни условия. Затова животните излизат от огражденията си и нападат градините и продукцията на живеещите в близост. Селото обезлюдява. Сигналите до институциите не водят до нищо, защото проверяващите се познават с Теофилов и го предупреждават за проверките си.

Общински съветник тормози жителите на цяло село със стотици крави-„субсидарки“ (РЕПОРТАЖ)

Позицията на Петър Теофилов

През април миналата година се свързахме и с Петър Теофилов. Той обясни, че условията, в които отглежда животните, са “идеални”. Похвали се, че е минал 17 проверки и нарушения не са установени.

Умиращите от глад крави-“субсидарки” били отглеждани в “перфектни условия” (РЕПОРТАЖ)

След намесата ни обаче започна още по-активен тормоз над жителите на селото. Много от тях са получили заплахи и дори се е стигнало до саморазправа. За случая те са потърсили съдействието на полицията.

Нападения и заплахи след като ви показахме общински съветник, който тормози цяло село с крави-субсидарки (РЕПОРТАЖ)

Близо 200 000 лева субсидии усвои общински съветник, отглеждащ животните си в ужасни условия (РЕПОРТАЖ)
Какво се случва сега?

Само за 2021 година Петър Теофилов и роднините му са получили близо 200 000 лева субсидии за отглеждането на животните. Както обаче видяхме на място, условията, в които те се отглеждат, са се влошили. Жителите на селото споделят, че многократно са откривали трупове на животни в и около огражденията, а това води до риск от зарази. В селото започват да идват и чакали.

Ние отново ще потърсим Министерството на земеделието, Министерството на вътрешните работи и Българската агенция за безопасност на храните и ще настояваме за нови проверки и реални санкции, които да спрат тормоза над животните.

Близо 200 000 лева субсидии усвои общински съветник, отглеждащ животните си в ужасни условия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции