<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=118610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж, арестува...

Бивша служителка на мобилен оператор завлече стотици хора с телефони на лизинг (РЕПОРТАЖ)

11 Февруари 2022
0 19287

Бивша служителка на мобилен оператор завлече стотици хора с телефони на лизинг. Затова сигнализират членове на Фейсбук групата “Измамничката Ваня Салчева”, които се обърнаха към нас. Повече ще научите в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Ваня Салчева е бивш служител на мобилен оператор. Преди две години тя казва на свои близки, че могат да сключат нови договори за телефоните си, като вече няма да плащат никакви такси. Те щели да бъдат включени в групата ѝ “Семейство и приятели”.

Съгласявайки се с предложението, тя ги кара да подпишат договор в конкретни офиси на мобилния оператор. Там ги чакат готови договори в торбички. При излизане от офисите, те виждат скъпи телефонни апарати в торбичките. Салчева ги взима, твърдейки, че са бонус за добрата работа, която върши.

Месеци по-късно телефоните на хората започват да спират. Всеки път когато им спират телефона, те молят Салчева за съдействие и след няколко дни входящите и изходящите им обаждания се възстановяват. Но след няколко месеца тя спира да плаща сметките им. При проверка в мобилния оператор те разбират, че дължат хиляди левове. Парите са както за сметките им, така и за лизинг на мобилни устройства. Оказва се, че телефоните, които са давали на Салчева, им се водят на изплащане. Така хората дължат суми от 2 000 до над 20 000 лева.

Хората се организират и успяват да се срещнат с Ваня Салчева. Пред тях тя твърди, че е връщала устройствата обратно при мобилния оператор.

Бивша служителка на мобилен оператор завлече стотици хора с телефони на лизинг (РЕПОРТАЖ)
Позицията на мобилния оператор

Обърнахме се към мобилния оператор, за да разберем каква е неговата позиция по случая. Ето какъв отговор получихме:

Бивша служителка на мобилен оператор завлече стотици хора с телефони на лизинг (РЕПОРТАЖ)
Реакцията на институциите

Обърналите се към нас са подали жалби в полицията и в Комисията за защита на потребителите. Започнали са проверки, за резултатите от които ще следим. От мобилния оператор също са обещали да намерят индивидуални варианти за компенсиране на всеки случай.

Ние ще проследим какво ще се случи както с излъганите, така и със самата Ваня Салчева, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Бивша служителка на мобилен оператор завлече стотици хора с телефони на лизинг

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции