<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МВР взе лицен...

Нападения и заплахи след като ви показахме общински съветник, който тормози цяло село с крави-субсидарки (РЕПОРТАЖ)

08 Ноември 2021
0 3100

Нападения и заплахи след като ви показахме общински съветник, който тормози цяло село с крави-субсидарки. За това сигнализират хората от с. Одраница, Пернишка област, които през пролетта се обърнаха към нас. Те се оплакаха, че общинският съветник от Перник Петър Теофилов и семейството му не се грижат за своите крави и затова животните нападат градините им и буквално са превзели селото.

Общински съветник тормози жителите на цяло село със стотици крави-„субсидарки“ (РЕПОРТАЖ)

Тогава се свързахме с Петър Теофилов, който се похвали, че проверките на Държавен фонд “Земеделие”, Българската агенция по безопасност на храните, полицията и прокуратурата никога не са откривали нарушения.

Умиращите от глад крави-“субсидарки” били отглеждани в “перфектни условия” (РЕПОРТАЖ)

Нападения и заплахи след като ви показахме общински съветник, който тормози цяло село с крави-субсидарки (РЕПОРТАЖ)
Какво се случи след нашата намеса?

Веднага след намесата ни по думите на хората от селото атаките към тях от страна на близки до Петър Теофилов са се обострили. Една от дамите, говорила пред нашата камера споделя, че синът ѝ е бил нападнат през нощта. Полицията и прокуратурата са започнали проверка, но в последствие са прекратили разследването.

Възрастен човек от същото село споделя, че негов имот е бил присвоен. Днес на мястото на неговите овощни градини е изградена ловна хижа.

Друг мъж от същото село разказва, че всички бивши държавни имоти днес са в ръцете на общинския съветник. Той също е получавал заплахи заради представената активна позиция срещу похожденията.

Земеделски производител от село Богданов Дол пък се оплаква, че след като е подала сигнали срещу Петър Теофилов, са започнали масирани проверки на нейната ферма. Въпреки че контролните органи не установяват нарушения, тя не може да получава предвидените по закон субсидии, което затруднява бизнеса ѝ.

Нашият призив към институциите

След като в продължение на месеци очаквахме реакция от Държавен фонд “Земеделие”, Българската агенция за безопасност на храните, Прокуратурата и МВР, днес отново ги призоваваме да проверят сигналите на малкото останали жители на село Одраница.

Нападения и заплахи след като ви показахме общински съветник, който тормози цяло село с крави-субсидарки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Shawshank

    22 Ноември 2021

    За съжаление това е грозната действителност, в която живеем тук и сега - местни "големци", изживяващи се като феодали ... смятащи, че могат да се разпореждат с хорските съдби и имоти ... нагли, цинично спокойни и уверени в недосегаемостта и безнаказаността си ... а институциите спят, удобно не чуват, не виждат, разсейват се ... Не знам кое е по-страшното - безпаметният сън на държавата, или нашият такъв ... Респект към хората, събрали кураж и сили да застанат с лицата и имената си пред камерите, в пореден, дано не последен, опит за търсене на справедливост ... Дано такава има, по един или друг начин, защото държава без правосъдие не е държава, а общество, приемащо да живее без правосъдие, заслужава точно така да живее ... Събудете се, хора ... Вярвам, че ако всеки от нас реагира на несправедливостите и неправдите, кой колкото и както може, тогава бавно, много бавно, ще започнем да си връщаме държавата ... и животите ...

Реакции