<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119668" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Готова ли е Б...

Петков и Ковачевски с послание: На всички злонамерени страни – няма да ни спрете!

21 Февруари 2022
0 173

Българският премиер Кирил Петков публикува снимка с колегата си от РСМ Димитър Ковачевски в отговор на коментарите, че го е изрязал от кадрите с Блинкен.

“Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет. Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвременни детски, лагери, общи концерти, да няма дискриминация, дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии”, пише Петков под снимката.

Петков и Ковачевски с послание: На всички злонамерени страни – няма да ни спрете!

И допълни, че за мнозина това звучи като мечта. Други пък организират „всякакви провокации това да не се случи”. “Трети просто не искат стабилност на Балканите”.

“Аз и Димитър вярваме, че това е възможно, и няма да се подаваме на провокации, а ще работим целенасочено и заедно, за да го постигнем. А на всички злонамерени страни просто мога да кажа – няма да ни спрете!”, завършва българският министър-председател.

Петков: Ковачевски е готов да вкара българите в РСМ в тяхната Конституция

Димитър Ковачевски също коментира случая. “Надявам се, че става въпрос за неумишлен пропуск”, каза той. И подчерта, че “преговорите с България се водят съгласно европейските ценности и спазването на достойнството на двете държави”.

Македонската опозиция в лицето на ВМРО-ДПМНЕ вече излезе с декларация. От партията смятат, че Северна Македония е “унизена” с изрязването на Ковачевски от кадъра.

Петков и Ковачевски с послание: На всички злонамерени страни – няма да ни спрете!

Източник: Кирил Петков/ ФБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции