<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И в Сирия има ...

Централна гара в София най-сетне има център за бежанци

16 Март 2022
0 270

Както и в други градове на България, и в София най-сетне заработи временен кризисен център за подкрепа и съдействие на бежанците от Украйна, пише “Сега”.

В него се оказва съдействие за транспорт настаняване, изхранване, здравно и социално обслужване, заетост, образование, привличане на неправителствени организации и физически лица, предлагащи доброволна помощ. 

Украинските бежанци ще ползват безплатно градския транспорт в столицата

Новосъздаденият временен център се намира на територията на Централна ж.п. гара, на втория етаж. Оборудван е с всичко необходимо.

Стана ясно колко украински бежанци са влезли у нас от 24 февруари насам
Булфото

В две помещения са разположени легла, маси, столове, храна, санитарни хигиенни принадлежности, включително храна за малки деца и памперси. На разположение са и три микробуса. Те ще превозват укнаинските граждани до летището, до местата за настаняване. Ако е необходимо и до агенцията за бежанците при СДВР, за да се регистрират и придобият статут на бежанци. 

Временният център е създаден с цел украинците да преминават през него и да престояват за кратко няколко часа или ден, докато бъдат регистрирани и превозени до местата за настаняване, а в последствие да бъдат подпомогнати с търсенето на работа.

Първите, които са преминали през центъра в София, са пристигнали снощи с влака от Русе, съобщават от областната управа.

Тепърва се обмислят законови промени, свързани с правата на хората от Украйна. 

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции