<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122276" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напук на войн...

И в Сирия има война. И там страданието е непоносимо

16 Март 2022
0 2085

И в Сирия има война. И там страданието е непоносимо.

Децата в цяла Сирия живеят в катастрофални условия – в опасни и нехигиенични лагери за бежанци – казват от хуманитарната организация “Save the Children” в Берлин, цитирана от Дойче веле.

Невръстни момичета и момчета живеят под постоянен обстрел, гладуват, страдат от болести и недохранване.

Руски военен конвой нападна американски бронетранспортьор в Сирия (видео)

Само през 2021 година в Сирия са били атакувани или разрушени 15 училища в Северозападна Сирия, съобщават от неправителствената организация, която оказва хуманитарна помощ в целия свят. Най-малко 2,4 млн. сирийски деца не могат да посещават училище. Общо 6,5 млн. момичета и момчета се нуждаят от хуманитарна помощ, са установили от ООН.

В Сирия няма сигурни условия за живот на децата

„В момента очите на целия свят са насочени към Украйна. Но трябва да направим всичко, така че децата в Сирия да не бъдат забравени“, казва ръководителката на спешните хуманитарни акции на “Save the Children” в Сирия Соня Куш. Само ако насилието там бъде спряно, на тези деца ще могат да се гарантират сигурни условия за живот.

И в Сирия има война. И там страданието е непоносимо

Датата 15 март 2011 се счита за начален момент на войната в Сирия. В Дамаск и Алепо тогава започнаха масови демонстрации на разярени хора срещу политиката на Башар Асад. Режимът брутално разби протестите на гражданите.

Стотици хиляди са избити и прокудени

Бунтовници и терористични групи впоследствие завладяха обширни части от страната. С помощта на Русия и на Иран режимът на Асад успя да си върне обратно контрола над повечето региони на Сирия. Стотици хиляди бяха избити, милиони сирийци все още са прокудени от родните си места.

И в Сирия има война. И там страданието е непоносимо

И в Сирия има война. И там страданието е непоносимо

Източник: Дойче веле

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции