<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122216" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГДБОП провеж...

Украинските бежанци ще ползват безплатно градския транспорт в столицата

15 Март 2022
0 2712

Столична община да направи безплатен градския транспорт на София за бежанците от Украйна. Това предлагат общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и на ВМРО-Атака. “Сега” припомня, че те са мнозинство в Столичния общински съвет.

Държавата ще плаща по 40 лева на ден за всеки украински бежанец

Мярката ще се прилага 3 месеца, като украинците ще трябва да показват документ за самоличност. Предложението е част от мерките, които Столична община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на бежанците.

Украинските бежанци ще ползват безплатно градския транспорт в столицата
Булфото

В съобщението се казва още, че групата от общински съветници на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ ще купят и ще дарят 100 броя месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София.

Миналата седмица бе подкрепено и предложението на кмета Йорданка Фандъкова за отпускане на 300 000 лева от бюджета на града за оказване на помощ на все повече бягащи жени, деца и възрастни хора от Украйна. Средствата ще бъдат насочени към вече създадената организация за придвижване, настаняване и издръжка на търсещите закрила.

Украински бежанци ще ползват безплатно градския транспорт в столицата

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции