<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140181" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Беларус осъд...

Политическа буря в Гърция: Скандалът с подслушването на опозиционен лидер се разраства

07 Август 2022
0 141

Разраства се скандалът в Гърция с подслушването на телефони на журналист и опозиционен лидер. Разкритията доведоха до оставки на висши служители като ръководителя на Националната разузнавателна служба. Утре се очаква изявление на премиера Кириакос Мицотакис.

Заради замърсяване ограничиха влизането в морето на 12 плажа в Гърция

Скандалът с подслушването на евродепутата и лидер на социалистите Никос Андрулакис добива размерите на политическа буря, пише БНР. Опозицията настоява Мицотакис да поеме лична отговорност и да подаде оставка. За утре е насрочено открито заседание на парламента. Депутати настояват министър-председателят да даде пълен списък на следените политици и журналисти. Секретарят на правителството Димитриадис доброволно напусна поста си, както и ръководителят на Националната разузнавателна служба.

Според доклад, който се позовава на правителствени служители, Никос Андрулакис е бил подслушван по искане на службите на две чужди държави. Не се посочва обаче кои са те.

От управляващата партия на консерваторите казаха, че премиерът не е бил информиран за подслушването на лидера на социалистите. Правителството също желае пълна прозрачност по случая, заяви говорителят на кабинета Янис Иконому.

Политическа буря в Гърция: Скандалът с подслушването на журналист и опозиционен лидер се разраства

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции