<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139948" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Баскетболна ...

Русия гони норвежка дипломатка заради русофобско изказване (видео)

04 Август 2022
3 445

Русия гони норвежка дипломатка заради русофобско изказване, пише Mediapool.

Скандалът избухна миналата седмица след разпространено в социалните мрежи видео. Снимките са от охранителни камери на хотел в град Мурманск, Северозападна Русия, където Елизабет Елингсен е заемала поста консул.

На кадрите се вижда как тя гневно казва на рецепцията на хотела: “Мразя руснаците. Дайте ми друга стая, иначе няма да мръдна оттук. Как преценявате дали една стая е чиста? Знаете ли, аз съм свикнала на чисти стаи, аз идвам от Скандинавия, не съм рускиня, която чисти както може”.

Русия ще изгони западните репортери, ако YouTube продължава да блокира брифингите ѝ

Норвежкият посланик Рун Ресейланд е бил привикан в министерството на външните работи в Москва.

“Подчертаваме, че след случилото се, присъствието на Елингсен на руска територия е невъзможно”, заяви говорителката на руската дипломация Мария Захарова.

Норвежкото външно министерство потвърди, че норвежкият посланик е бил извикан в руското външно министерство, а визата на Елингсен е била отнета.

“По време на срещата нашият посланик е поднесъл отново извинения, като е подчертал, че думите, използвани от служителката ни, не отразяват норвежката политика и нашата гледна точка по отношение на Русия и нейния народ”, казва говорителката на министерството Гури Солберг. Тя уточнява, че консулът вече не се намира в Русия.

Източник: Mediapool

Видео: YouTube/Disruptive Signal

Русия гони норвежка дипломатка заради русофобско изказване (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции