<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139068" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Германия при...

Гърците искат “български” цени на бензина

28 Юли 2022
1 243

Горивата на всякъде по света са все по-скъпи. За много хора те са даже непосилни. В съседна Гърция например бензинът струва над 4 лева на литър. Петролните търговци настояват Атина да се поучи от българското правителство и да намали данъците върху горивата по същия модел, пише СЕГА.

Бензиностанциите предлагат по-големи отстъпки и за премиум горивата

Средната цена на литър бензин у нас в момента е 3,36 лв. В Гърция е 4,24 лв. В целия Европейски съюз само в някои скандинавски страни горивото е по-скъпо от това.

Гърците искат &#8220;български&#8221; цени на бензина
iStock

От началото на годината цените на горивата в Гърция са нараснали с 200%, съобщи председателят на Съюза на търговците на горива и собственици на бензиностанции Темис Курдзис.

Бензиноколонка отчита гориво, докато пистолетът е във въздуха (видео)

У нас литър дизел е с 50 евроцента по-евтин отколкото в южната ни съседка. Търговците на горива предлагат да се въведе българският модел, за да се облекчат потребителите.

Гърците искат &#8220;български&#8221; цени на бензина
iStock

Опозицията в страната настоява за премахване на данъците върху бензина и дизела до края на енергийната криза. Управляващите обаче отказват подобни предложения.

А Крудис обяви пред гръцките медии шокиращи данни за пазара в страната – 30% от горивата са нелегален внос или разредени.

Гърците искат “български” цени на бензина

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции