<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 21 години затв...

Срещу агресията на мигрантите ще има ответни мерки, заяви Демерджиев

06 Декември 2022
0 136

Срещу агресията на мигрантите, осакатяваща служители, ще има ответни мерки, заяви Демерджиев.

В кулоарите на парламента вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира пред журналисти твърденията в международни медии, че български власти по границата с Турция са стреляли по бежанци.

Демерджиев отрече български гранични служители да са стреляли по мигранти, пише Dir.bg.

И допълни: “Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата граница може да бъде премината срещу 50 евро, сега пък ни убеждават точно обратното – че девет пъти възпираме някой да премине и понякога използваме сила. Понякога можем и да използваме, но не и в този случай”.

Той подчерта, че граничните полицаи, включително и в този случай, са подложени на изключителна агресия. За да онагледи казаното, Демерджиев показа пред журналисти снимки на ранен служител и помещение с изпочупено стъкла.

В конфликтна ситуация, при която е застрашен животът им, служителите няма как да стоят безучастно, категоричен бе Демерджиев.

Междувременно проверка на прокуратурата в Бургас е установила, че не е имало стрелба срещу сирийски мигранти на българо-турската граница.

Обвиняват България за стрелба по бежанци на границата (видео)

Ето какво каза главният прокурор Иван Гешев по темата:

„Този инцидент е преди 2 месеца. Надявам се да не се използва в момента ситуативно.  България е покрила стандартите за Шенген, отговаря на всички изисквания и съвсем незаслужено би било да не се допусне до тази общност. Надявам се този случай да не се използва ситуативно за някакви политически цели, които не са в интерес на България“.

По време на парламентарния контрол министър Демерджиев обяви, че се увеличава броят на хората от цяла Европа, които се занимават с каналджийство на територията на България.

Пробация и глоба са най-честите присъди, които получават заловените за каналджийство у нас. От началото на годината до момента са установени над 2 600 опита за превеждане на лица през границата на България.

Срещу агресията на мигрантите ще има ответни мерки, заяви Демерджиев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции