<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=153665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков:...

Служебният премиер свиква среща с трима министри заради Шенген

04 Декември 2022
0 161

Служебният премиер Гълъб Донев свиква среща на “Дондуков” 1 в понеделник с трима министри заради Шенген. Поводът за срещата са думите на нидерландския премиер Марк Рюте, че българската граница може да бъде премината срещу 50 евро. За това съобщава OFFNews.

На срещата ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на външните работи Николай Милков и министърът на правосъдието Крум Зарков. Те ще направят преглед на действията, които служебното правителство може да предприеме за отстояване на готовността на България за присъединяване към Шенгенското пространство.

Крум Зарков: Рюте да внимава с позицията си за Шенген (видео)

Нидерландия обяви в петък, че следващата седмица ще се съгласи с присъединяването към Шенген на Румъния и Хърватия. Страната обаче изрази остра критика към България. Рюте отново повтори, че мястото на България не е в Шенген.

Гешев призова Рюте да предостави доказателства за твърденията си

Служебният премиер свиква среща с трима министри заради Шенген

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата не разполага с данни и и доказателства за твърденията на Рюте. Той призова нидерландският премиер да подкрепи твърденията си с такива “по реда на международната правна помощ при спазване принципите на върховенството на закона”.

Служебният премиер свиква среща с трима министри заради Шенген

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции